Zapečený květák s bylinkami
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Květák odvodňuje, podporuje hubnutí, posiluje imunitní systém a pečuje o vysoký obsah živin ve všech tělesných buňkách. Tento recept si můžete připravit i den předem a na druhý den máte připravený výtečný oběd.
Co potřebujete (1 porci):
- 1 balení Prodietix omelety
- 200 g květáku
- hrst čerstvých bylinek (bazalka, majoránka, tymián)
- sůl
- pepř
- sušená cibule
Jak na to:
1. Květák omyjeme, otrháme listy a rozdělíme na růžičky, které uvaříme v osolené vodě.
2. Mezitím si připravíme Prodietix omeletu s bylinkami podle návodu na zadní etiketě.
3. Uvařený květák slijeme a pokrájíme na malé kousky. Čerstvé bylinky nasekáme najemno a přidáme ke květáku. Celou směs podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sušenou cibuli. Vše promícháme a přelijeme připravenou Prodietix omeletou. Vzniklou hmotu nalijeme do pekáčku, lehce vymazaného řepkovým olejem.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 - 25 minut, dozlatova.
5. Podáváme s celerovými hranolkami nebo se zeleninovým salátem z povolené zeleniny.