Olivová tapenáda
20. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Tapenáda je tradiční francouzská pomazánka, populární zejména v jižní části země. Název pochází z provensálského výrazu pro kapary – tapenas. V kombinaci s chipsy či tortitos Prodietix vykouzlí lahodou svačinu nebo pohoštění pro návštěvu. Tapenádu si můžete dopřát od druhé fáze diety.
Co potřebujete (4 porce):
- 20 zelených oliv
- 2 lžičky kapary
- 2 lžíce olivového oleje
- Lžička sušených provensálských bylinek
- Mletý pepř
- Sůl
- Slané chipsy Prodietix
Jak na to:
1. Do mixéru vložíme olivy, česnek, olivový olej, provensálské bylinky, lístky bazalky, kapary, pepř, sůl a vše rozmixujeme.
2. Tapenádu podáváme s chipsy Prodietix, případně do ní namáčíme nakrájenou zeleninu.