Slávky na víně
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Připravte si za 15 minut večeři jako v luxusní středozemní restauraci! Slávky na víně jsou dietní (vhodné od druhé fáze diety) a naprosto vynikající. Mňam!
Co potřebujete:
- 1 kg slávek (cca 200 g masa)
- 150 ml suchého bílého vína
- 50 g oloupané šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst plocholisté petržele
- lžíce citronové šťávy
- pepř a sůl
Jak na to:
1. Slávky nejříve očistíme. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme. Ty, které jsou zavřené, vložíme do mísy s ledovou vodou na 10-15 minut.
2. Nakrájíme si lístky petržele na ozdobu. Šalotku nakrájíme na drobno a orestujeme ji na olivovém oleji.
3. Přidáme petržel a mušle, poté asi minutu mícháme.
4. Potom přidáme víno a čerstvě namletý pepř. Dusíme dvě minuty.
5. Po dvou minutách přilijeme půl decilitru horké vody, a nakonec dusíme další dvě minuty.
6. Dochutíme citronovou šťávou a solí. Na talíři dozdobíme zbytkem čerstvé petržele.
7. Podáváme se salátkem z povolené zeleniny. Dobrou chuť.