Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Slávky na víně

22. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Připravte si za 15 minut večeři jako v luxusní středozemní restauraci! Slávky na víně jsou dietní (vhodné od druhé fáze diety) a naprosto vynikající. Mňam!

Co potřebujete:
  • 1 kg slávek (cca 200 g masa)
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 50 g oloupané šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst plocholisté petržele
  • lžíce citronové šťávy
  • pepř a sůl

Jak na to:

1. Slávky nejříve očistíme. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme. Ty, které jsou zavřené, vložíme do mísy s ledovou vodou na 10-15 minut.

2. Nakrájíme si lístky petržele na ozdobu. Šalotku nakrájíme na drobno a orestujeme ji na olivovém oleji.

3. Přidáme petržel a mušle, poté asi minutu mícháme.

4. Potom přidáme víno a čerstvě namletý pepř. Dusíme dvě minuty.

5. Po dvou minutách přilijeme půl decilitru horké vody, a nakonec dusíme další dvě minuty.

6. Dochutíme citronovou šťávou a solí. Na talíři dozdobíme zbytkem čerstvé petržele.

7. Podáváme se salátkem z povolené zeleniny. Dobrou chuť.