Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Chléb s celerovou pomazánkou

21. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Celer je výživná surovina, která dokáže snížit apetit a chuť na sladká a mastná jídla, což v dietě jistě oceníte. Tato neobyčejně obyčejná zelenina navíc obsahuje velké množství vitamínů a minerálů, které vaše tělo potřebuje ke každodennímu fungování. Tak co zkusit tuto lahodnou pomazánku?

Co potřebujete (1 porce):
  • 1 porce Prodietix cereálního chleba
  • 150 g uvařeného celeru
  • sůl
  • pepř
  • hrst jemně nasekané petrželky
  • 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • od 3. fáze můžete přidat dvě lžíce nízkotučného tvarohu
  • ledový salát
  • okurka
  • ředkvičky

Jak na to:

1. Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme uvařit do měkka a následně rozmixujeme na kaši.

2. Rozmixovaný celer ochutíme solí a pepřem, přidáme petrželku (nebo jinou bylinku podle vaší chuti), lžičku hořčice, olivového oleje a citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a namažeme na chléb.

3. Na namazaný plátek položíme list ledového salátu, natenko nakrájenou okurku a ředkvičku. Na takto připravený chléb položíme další plátek chleba a opět pomažeme pomazánkou a poklademe zeleninou.

4. Takto navrstvíme celou jednu porci chleba (3 plátky). Připravený sendvič můžete využít jako lehkou večeři.

Náš TIP: Od 3. fáze můžete do pomazánky přidat tvaroh pro zjemnění. Od 2. fáze můžete využít i další zeleninu ze seznamu povolené zeleniny.