Velikonoční beránek
Recept je vhodný pro: 1.fáze, 2. fáze, 3. fáze
Upečte si beránka, který neodmyslitelně patří k velikonočním svátkům. Připravili jsme si pro vás recept, který je snadný na přípravu a báječně chutná. Navíc si ho můžete dát už od první fáze dietního programu.
Co potřebujete:
- 1 balení tvarohovo meruňkového krému Prodietix
- 1 vejce
- 1 plnou lžíci vody
- 1 plnou lžíci mandlové mouky
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 formičku na beránka o velikosti 19 x 14 x 3 cm
Jak na to:
1. Oddělíme žloutek od bílku a bílek vyšleháme do tuhého sněhu.
2. Do misky vysypeme tvarohovo meruňkový krém, který smícháme spolu s jednou lžící vody, žloutkem, extraktem z vanilky a mandlovou moukou.
3. Přidáme vyšlehaný sníh a pomalu zapracujeme.
4. Rovnoměrně nalijeme do formičky.
5. Vložíme do rozehřáté trouby cca na 170°C a pečeme asi 15 minut.
6. Beránka vyklopíme z formičky a nazdobíme.
Jak velikonočního beránka jíst ve 2. a 3. fázi?
Pokud se nacházíte ve druhé nebo ve třetí fázi, přidejte vejce dvě a zároveň i dvě lžíce mandlové mouky. Beránka si rozdělte na porce dvě.