Tatarák z ředkviček a žampionů
3. 11. 2021
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Velmi neotřelá kombinace žampionů a ředkviček, kterou skvěle doplňuje štiplavá chuť pažitky.
Co potřebujete:
- 200 g ředkviček (nebo bílé ředkve)
- 80 g žampionů
- šťáva z 1/2 citronu nebo 3 lžíce octa
- pažitka
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Nejprve oloupeme žampiony a nakrájíme je na malé kostičky – přibližně 5 x 5 mm.
2. Přidáme citronovou šťávu nebo ocet, sůl a pepř, vše promícháme a dáme do lednice.
3. Mezitím si nakrájíme ředkvičky na stejně velké kostičky jako žampiony a nasekáme pažitku.
4. Vše smícháme a necháme chvíli odležet v lednici.