Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Palačinka s citronovo-mátovým sirupem

20. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Chcete nakopnout imunitní systém? Zkuste palačinku s citronovo-mátovým sirupem. Citrusy jsou významným zdroje vitamínu C. Ten má prospěšný vliv na mediátory imunitního systému – například zvyšuje produkci interferonu při virových infekcích. Inulin obsažený v čekankovém sirupu podporuje správné trávení a zlepšuje imunitu. Máta je vhodná při výskytu trávicích obtíží a také se hodí při nachlazení pro povzbudí dýchání.

Co potřebujete:
  • Prodietix palačinka
  • Čekankový sirup – 1 čajová lžička v první fázi, 2 čajové lžičky od druhé fáze
  • Citronová kůra – dle chuti 1-2 čajové lžičky
  • Šťáva z ½ citronu
  • Máta

Jak na to:

1. Nejdříve si připravíme sirup.

2. Do misky vložíme čekankový sirup, citronovou kůru a citronovou šťávu. Přidáme nadrobno nasekanou mátu. Směs můžeme rozmixovat ponorným mixérem.

3. Obsah sáčku palačinky vsypeme do 50 ml studené vody. Protřepáme v shakeru nebo v misce promícháme metličkou, aby se prášek s vodou spojil. Necháme 1 minutu odstát. Odstátou směs vlijeme do pánve s nepřilnavým dnem a opékáme z po dobu cca 2–3 minut na středním ohni. V polovině času palačinku obrátíme.

4. Na talíři přelijeme palačinku sirupem a můžeme podávat.

5. Dobrou chuť.

Související produkty