Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Paella

20. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Připravte si keto verzi španělského evergreenu - paelly.

Co potřebujete (2 porce):
  • konjaková rýže 
  • 30 g kuřecího masa
  • 60 g krevet
  • 30 g slávek
  • 1/4 ks cibule 
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1/2 rajčete
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 l vývaru z povoleného masa a zeleniny
  • 0,5 dcl suchého bílého vína
  • tymián
  • šafrán
  • olivový olej

Jak na to:

1. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájený česnek. Pak postupně přidáme nakrájené kuřecí maso, cibuli, tymián, rajče, bílé víno a papriku.

2. Směs okořeníme šafránem. Přidáme konjakovu rýži a zalijeme drůbežím vývarem. Necháme chvíli povařit na mírném ohni. Po chvilce přidáme krevety

3. Stáhněte var a nechte chvíli povařit. Vložíme krevety a slávky. Že je paella hotová poznáme tak, že se slávky pootevřou.

4. Potom můžeme servírovat.