Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Krevetový salát s pikantní marinádou

25. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Věděli jste, že díky přítomnosti omega-3 mastných kyselin krevety pozitivně působí na kardiovaskulární zdraví? A proč krevety zahrnout do svého jídelníčku? Pomáhají s hubnutím pro jejich vysoký obsah bílkovin, a zároveň nízkokalorickou hodnotu.

Co potřebujete (2 porce):
  • 240 g krevet
  • 2 malé hrsti římského salátu
  • 1 hrst fazolových lusků
  • 1 rajče
Marináda:
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • 2 tabletky rozpuštěné stévie
  • 1/2 lžičky kůry z citrónu
  • šťáva z 1 citronu

Jak na to:

1. Rozpálíme si pánev a hodíme krevety, které jsme nechali uležet cca 1 hodinu v marinádě.

2. Krevety orestujeme na prudkém ohni cca 3-5 min, dokud se nám marináda na krevetách nezačne lehce spékat.

3. V tuto chvíli přihodíme fazolové lusky k ohřátí.

4. Lusky by se neměly restovat dlouho, proto je promíchejte s již hotovými krevetami na závěr.

5. Hotovou směs restovaných krevet a fazolových lusků přidáme na připravený římský salát.

6. Od 3. fáze je vhodné doplnit o sacharidovou přílohu.