Krevetový salát s pikantní marinádou
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Věděli jste, že díky přítomnosti omega-3 mastných kyselin krevety pozitivně působí na kardiovaskulární zdraví? A proč krevety zahrnout do svého jídelníčku? Pomáhají s hubnutím pro jejich vysoký obsah bílkovin, a zároveň nízkokalorickou hodnotu.
Co potřebujete (2 porce):
- 240 g krevet
- 2 malé hrsti římského salátu
- 1 hrst fazolových lusků
- 1 rajče
Marináda:
- sůl
- pepř
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce za studena lisovaného olivového oleje
- 2 tabletky rozpuštěné stévie
- 1/2 lžičky kůry z citrónu
- šťáva z 1 citronu
Jak na to:
1. Rozpálíme si pánev a hodíme krevety, které jsme nechali uležet cca 1 hodinu v marinádě.
2. Krevety orestujeme na prudkém ohni cca 3-5 min, dokud se nám marináda na krevetách nezačne lehce spékat.
3. V tuto chvíli přihodíme fazolové lusky k ohřátí.
4. Lusky by se neměly restovat dlouho, proto je promíchejte s již hotovými krevetami na závěr.
5. Hotovou směs restovaných krevet a fazolových lusků přidáme na připravený římský salát.
6. Od 3. fáze je vhodné doplnit o sacharidovou přílohu.