Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Italské houbové risotto s parmazánem

20. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Jste milovníky italské kuchyně a hledáte snadný, ale vynikající recept, který by byl zároveň v souladu s ketonovou dietou? Zkuste recept na houbové risoto. Buon appetito!

Co potřebujete (2 porce):
  • konjakovou rýži (200 g)
  • ¼ šalotky
  • 300 ml hovězího vývaru z kostí
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 20 g parmezánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička citronové šťávy

Jak na to:

1. Do rozehřáté pánve nalijeme lžíci olivového oleje a vložíme ¼ nadrobno nakrájené šalotky. Jakmile šalotka začne zlátnout, nasypeme do pánve konjakovou rýži a chvíli opékáme. Následně přidáme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, sušený česnek a zalijeme 300 ml vývaru.

2. Následně přidáme čerstvé lístky špenátu.

3. Pánev stáhneme z plotny, přidáme 20 g nadrobno nastrouhaného parmazánu a lžičku citronové šťávy a zamícháme.

4. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odstát. Poté podáváme.