Italské houbové risotto s parmazánem
20. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Jste milovníky italské kuchyně a hledáte snadný, ale vynikající recept, který by byl zároveň v souladu s ketonovou dietou? Zkuste recept na houbové risoto. Buon appetito!
Co potřebujete (2 porce):
- konjakovou rýži (200 g)
- ¼ šalotky
- 300 ml hovězího vývaru z kostí
- 150 g hlívy ústřičné
- 50 g čerstvého špenátu
- 20 g parmezánu
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného česneku
- 1 lžička citronové šťávy
Jak na to:
1. Do rozehřáté pánve nalijeme lžíci olivového oleje a vložíme ¼ nadrobno nakrájené šalotky. Jakmile šalotka začne zlátnout, nasypeme do pánve konjakovou rýži a chvíli opékáme. Následně přidáme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, sušený česnek a zalijeme 300 ml vývaru.
2. Následně přidáme čerstvé lístky špenátu.
3. Pánev stáhneme z plotny, přidáme 20 g nadrobno nastrouhaného parmazánu a lžičku citronové šťávy a zamícháme.
4. Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut odstát. Poté podáváme.