Hovězí maso na houbách a lilku
25. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Doplňte do těla potřebné minerály! Lilek je mimořádně bohatý na minerální soli fosforu, vápníku, draslíku, hořčíku, železa a manganu. Dejte si ho třeba jako my – s houbami a hovězím masem.
Co potřebujete (1 porce):
- 200 g čerstvých hub
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky chilli
- ¼ cibule
- pepř
- 1 menší lilek
- 2 polévkové lžíce oleje
- 100 g hovězího masa
Jak na to:
1. Nakrájíme si lilek, čerstvé houby a hovězí maso na kostky.
2. Maso si okořeníme pepřem a osolíme. Dochutíme ¼ lžičkou mletého chilli.
3. Na horkou pánev přidáme 2 polévkové lžíce oleje a vložíme ¼ nakrájené cibule.
4. Jakmile je cibulka opečená dozlatova, přidáme maso a opečeme, potom přidáme lilek a chvíli povaříme.
5. Nakonec přidáme čerstvé houby. Opepříme, promícháme a dusíme.
6. Jakmile je maso hotové, můžeme podávat.