Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Hovězí maso na houbách a lilku

25. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Doplňte do těla potřebné minerály! Lilek je mimořádně bohatý na minerální soli fosforu, vápníku, draslíku, hořčíku, železa a manganu. Dejte si ho třeba jako my – s houbami a hovězím masem.

Co potřebujete (1 porce):
  • 200 g čerstvých hub
  • 1 lžička soli
  • ¼ lžičky chilli
  • ¼ cibule
  • pepř
  • 1 menší lilek
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 100 g hovězího masa

Jak na to:

1. Nakrájíme si lilek, čerstvé houby a hovězí maso na kostky.

2. Maso si okořeníme pepřem a osolíme. Dochutíme ¼ lžičkou mletého chilli.

3. Na horkou pánev přidáme 2 polévkové lžíce oleje a vložíme ¼ nakrájené cibule.

4. Jakmile je cibulka opečená dozlatova, přidáme maso a opečeme, potom přidáme lilek a chvíli povaříme.

5. Nakonec přidáme čerstvé houby. Opepříme, promícháme a dusíme.

6. Jakmile je maso hotové, můžeme podávat.