Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Houbové karbanátky

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Houby Vás skvěle zasytí a to v dietě jistě oceníte. Vyzkoušejte houbové karbanátky s hovězím masem a kadeřavou kapustou a povzbuďte své chuťové pohárky. Na jednu porci počítáme 2 karbanátky.

Co potřebujete (2 porce):
  • 180 g hovězího masa
  • 80 g jedlých hub
  • 1 ks žloutek
  • 1 polévková lžíce sušené cibule
  • 1 polévková lžíce dijonské hořčice (neslazené)
  • hrstka majoránky a oregána
  • hrst kadeřavé kapusty
  • sůl a pepř
  • pečící papír

Jak na to:

1. Předehřejeme si troubu na 180 °C.

2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.

3. Kadeřavou kapustu spaříme v horké vodě, necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno.

4. Houby a kapustu smícháme s mletým hovězím masem, žloutkem, dijonskou hořčicí, sušenou cibulí a bylinkami.

5. Vše zpracujeme v misce a dochutíme solí a pepřem.

6. Ze zpracované směsi vytvoříme 4 zhruba stejně velké karbanátky.

7. Karbanátky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut.

Náš TIP: Podávejte s čerstvou zeleninou nebo s celerovým salátem