Houbové karbanátky
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Houby Vás skvěle zasytí a to v dietě jistě oceníte. Vyzkoušejte houbové karbanátky s hovězím masem a kadeřavou kapustou a povzbuďte své chuťové pohárky. Na jednu porci počítáme 2 karbanátky.
Co potřebujete (2 porce):
- 180 g hovězího masa
- 80 g jedlých hub
- 1 ks žloutek
- 1 polévková lžíce sušené cibule
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice (neslazené)
- hrstka majoránky a oregána
- hrst kadeřavé kapusty
- sůl a pepř
- pečící papír
Jak na to:
1. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
2. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
3. Kadeřavou kapustu spaříme v horké vodě, necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno.
4. Houby a kapustu smícháme s mletým hovězím masem, žloutkem, dijonskou hořčicí, sušenou cibulí a bylinkami.
5. Vše zpracujeme v misce a dochutíme solí a pepřem.
6. Ze zpracované směsi vytvoříme 4 zhruba stejně velké karbanátky.
7. Karbanátky vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 30 minut.
Náš TIP: Podávejte s čerstvou zeleninou nebo s celerovým salátem.