Čevapčiči
25. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Hovězí maso je zdrojem plnohodnotných bílkovin a železa. Složkou hovězího masa je i kyselina linolová, která v lidském těle napomáhá vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou. Nevynechávejte tedy kousek pořádné flákoty ani po ukončení dietního programu :-)
Co potřebujete (5 porcí):
- hovězí maso 500 gramů
- olej olivový 1 lžička
- 2 lžičky sušené cibule
- špetka červené papriky
- sůl
- pepř černý
- petržel hladkolistá
Jak na to:
1. Libové hovězí maso umeleme nebo rozmixujeme.
2. Vmícháme do něj olej, sušenou cibuli, koření a nasekanou petrželku.
3. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme menší válečky, potřeme je olivovým olejem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů zhruba 30 minut.
4. Hotové čevapčiči servírujeme s dijonskou hořčicí, zeleninovým salátem a vařeným bramborem.