Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Celerový salát

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Od 2. fáze i k jakýmkoliv masům.

Co potřebujete (1 porce):
  • 150 g celeru
  • 2 řapíky z řapíkatého celeru
  • 50 g ředkviček
  • 2 hrsti čerstvého salátu (polníček, římský, špenát nebo jakýkoliv jiný)
  • 1 lžička dijonské horčice (neslazené)
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce za studena lisovaného oleje (nejlépe slunečnicový)
  • pažitka
  • sůl a pepř

Jak na to:

1. Celer nakrájíme na stejně velké kostky a dáme uvařit. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout.

2. Mezitím nakrájíme na malé kostičky řapíkatý celer a také najemno nakrájíme ředkvičky.

3. Všechnu tuto nakrájenou zeleninu smícháme.

4. V malé misce dobře promícháme dijonskou hořčici, ocet, olej, sůl a pepř. Olej je nejlepší použít slunečnicový, kvůli jeho neutrální chuti. Nemáme-li však k dispozici za studena lisovaný slunečnicový olej, můžeme použít i jiný (olivový, řepkový).

5. Zálivkou přelejeme zeleninu, zlehka promícháme a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet.

6. Až těsně před podáváním vmícháme do salátu opatrně také omyté salátové listy a nasekanou pažitku.