Čínské nudle s hovězím masem
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Variace jednoduchého asijského pokrmu, který Vás při proteinové dietě spolehlivě zasytí a zpestří jídelníček.
Co potřebujete (2 porce):
- 100 g libové hovězí roštěné
- 1 balení Prodietix čínských nudlí
- 100 g pak choi
- 100 g hlívy ústřičné
- 50 g pórku
- hrst koriandru
- lžíce sójové omáčky
- lžíce sezamového oleje (může být i jiný)
- sůl, pepř
Jak na to:
1. Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky přes vlákno, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
2. Až budeme maso vkládat na pánev, mělo by mít pokojovou teplotu, myslete tedy na to a vyndejte jej z lednice zavčasu.
3. Na větší kousky si nakrájíme veškerou zeleninu a houby.
4. Čínské nudle dáme vařit dle návodu na obale.
5. Do rozpáleného woku nalijeme lžíci oleje, pro výraznější asijskou chuť je nejlepší použít olej sezamový. Pokud jej však nemáte, použijte jakýkoliv jiný za studena lisovaný.
6. Na olej přidáme maso a zeleninu a zprudka rychle orestujeme, aby zelenina zůstala křupavá a maso se ze všech stran zatáhlo.
7. Poté přidáme lžíci sójové omáčky a okapané nudle.
8. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.
9. Při podávání posypeme nasekaným koriandrem.