Vánoční keto menu: Štědrovečerní polévka
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Keto dieta není žádnou překážkou, abyste si vánoční svátky užili, jak se patří. V sérii vánočních receptů se dozvíte, že je možné si pochutnat a přitom jídla připravit v souladu s Prodietix dietním programem. Jako první nabízíme recept na štedrovečerní rybí polévku.
Co potřebujete (4 porce):
- 300 g cejna (včetně skeletu)
- 100 g jikry (od třetí fáze)
- 5 ks nové koření
- 2 ks bobkový list
- 1 mrkev (od třetí fáze)
- ½ ks cibule
- ½ ks šalotka
- ½ ks celeru
- 1 ks petržele (od třetí fáze)
- 1 špetka muškátový oříšek
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- pepř mletý
Jak na to:
1. Do kastrolu vložíme rybí skelety, hlavy a všechny odřezky. Přidáme černý pepř, nové koření, bobkový list, mrkev, cibuli, celer a kořen petržele. Zalijeme studenou vodou, osolíme.
2. Jakmile polévka začne vařit, sebereme pěnu a 20 minut pomalu vaříme na mírném ohni. Poté vývar přecedíme.
3. Na oleji orestujeme šalotku nasekanou najemno.
4. Čerstvou mrkev a kousek kořene petržele nastrouháme a přihodíme do hrnce. Zalijeme čirým rybím vývarem, promícháme a ochutíme špetkou muškátového oříšku.
5. Do polévky přidáme jikry (od třetí fáze).
6. Dobrou chuť