Svěží polévka z řapíkatého celeru
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Řapíkatý celer je zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro správné fungování trávícího systému a u proteinové diety je dostatek vlákniny téměř nezbytný. Tato polévka dodá tělu potřebné vitamíny a díky vláknině skvěle zasytí…
Co potřebujete (4 porce):
- 1,5 l vývaru
- cca 600 g řapíkatého celeru
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžíce sušené cibule
- 1 bílek (ve 2. a 3. fázi celé vejce)
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Nejprve si uvaříme vývar.
2. Celer omyjeme a nakrájíme na malé kostky.
3. V hlubším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme nakrájený celer. Přidáme 2 lžíce sušené cibule a podusíme tak, aby celer úplně změknul.
4. Po změknutí celeru přelijeme do hrnce připravený vývar a krátce společně povaříme. Poté přidáme 1 bílek, podle chuti osolíme a opepříme.
5. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem.
6. Můžeme dochutit čerstvými bylinkami. Lze podávat k normálním jídlům nebo mezi jídly.
Náš TIP: Doplňte polévku Prodietix křupavými minibagetkami a pochutnejte si na další alternativě proteinového jídla už od 1. fáze.
Od 3. fáze si lze polévku zpestřit lžící slunečnicových semínek.