Špenátový koláč s cottage sýrem
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Kvalitní sýr cottage má na svých 100 gramů jen něco málo přes 100 kcal a zároveň alespoň 11 gramů bílkovin. Skvěle se hodí do 3. fáze dietních programů i jako svačina po absolvováni Prodietix diety…
Co potřebujete (2 porce):
- 2 celá vejce
- 1 bílek
- 350 g čerstvého špenátu
- 50 g odtučněného tvarohu
- 100 g sýru Cottage
- 1 lžíce sušené cibule
- sůl a pepř
Jak na to:
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
2. V hrnci podusíme špenát a vypařenou tekutinu slijeme. Poté necháme špenát vychladnout.
3. V míse smícháme tvaroh, sýr Cottage, vejce, sušenou cibuli, sůl a pepř a přidáme vychlazený špenát.
4. Hmotu vlijeme do zapékací misky, kterou jsme si předem lehce vymazali pár kapkami olivového oleje.
5. Pečeme odkryté, zhruba 50 - 55 minut, dokud směs neztuhne a nezezlátne. Můžeme péct i v nepřilnavých formách na muffiny.
6. Podáváme se zeleninovým salátem z čínského zelí.