Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Špenátový koláč s cottage sýrem

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze 

Kvalitní sýr cottage má na svých 100 gramů jen něco málo přes 100 kcal a zároveň alespoň 11 gramů bílkovin. Skvěle se hodí do 3. fáze dietních programů i jako svačina po absolvováni Prodietix diety…

Co potřebujete (2 porce):
  • 2 celá vejce
  • 1 bílek
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 50 g odtučněného tvarohu
  • 100 g sýru Cottage
  • 1 lžíce sušené cibule
  • sůl a pepř

Jak na to:

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

2. V hrnci podusíme špenát a vypařenou tekutinu slijeme. Poté necháme špenát vychladnout.

3. V míse smícháme tvaroh, sýr Cottage, vejce, sušenou cibuli, sůl a pepř a přidáme vychlazený špenát.

4. Hmotu vlijeme do zapékací misky, kterou jsme si předem lehce vymazali pár kapkami olivového oleje.

5. Pečeme odkryté, zhruba 50 - 55 minut, dokud směs neztuhne a nezezlátne. Můžeme péct i v nepřilnavých formách na muffiny.

6. Podáváme se zeleninovým salátem z čínského zelí.