Špenátové lívanečky
21. 10. 2021
Recept vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Špenát obsahuje více než 90 % vody a jeho energetická hodnota je tedy velice nízká. Jeho 100 g poskytuje dvě třetiny denní dávky vitamínu A a kyseliny listové. Nezapomínejte i tuto zeleninu zařadit do svého stravovacího režimu.
Co potřebujete (1 porci):
- Prodietix omeletu
- 225 g špenátového protlaku
- sůl
- pepř
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžíce panenského olivového oleje
Jak na to:
1. V menším kastrůlku si připravíme špenátový protlak, který necháme povařit, následně osolíme, opepříme a přidáme sušený česnek podle chuti.
2. Prodietix omeletu připravíme podle návodu na zadní straně výrobku.
3. Omeletu smícháme s mírně vychladlým špenátem a z vytvořené směsi tvoříme na vyhřáté, olejem vymazané pánvi lívanečky.
4. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo se salátem z čínského zelí.