Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Salát z fazolových lusků

25. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Zelené fazolky obsahují spoustu vitamínu C, kyseliny listové a vlákniny. Jsou také dobrým pomocníkem při regulaci trávicích procesů, tak dejte fazolkám zelenou.

Co potřebujete (2 porce):
  • 0,5 kg mladých fazolových lusků
  • cca 1 l vody
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 2 lžíce sušené cibule
  • 1 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • petrželová nať
  • pepř
  • sůl

Jak na to:

1. Fazolové lusky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, překrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka.

2. Uvařené lusky scedíme a propláchneme ledovou vodou, aby zanechali svěží zelenou barvu.

3. V menší misce si připravíme zálivku.

4. Smícháme několik lžic vody s vinným octem, olivovým olejem, solí, pepřem, sušenou cibulí a sušeným česnekem a následně zalijeme připravené fazolové lusky.

5. Pomocí dvou vidliček opatrně celý salát promícháme tak, abychom lusky nepolámali.

6. Nakonec můžeme ozdobit nasekanou petrželovou natí.

7. Podáváme samostatně jako zeleninový salát k proteinovým jídlům od 1. fáze nebo jako příloha k normálním jídlům od 2. fáze.