Salát z fazolových lusků
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Zelené fazolky obsahují spoustu vitamínu C, kyseliny listové a vlákniny. Jsou také dobrým pomocníkem při regulaci trávicích procesů, tak dejte fazolkám zelenou.
Co potřebujete (2 porce):
- 0,5 kg mladých fazolových lusků
- cca 1 l vody
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce vinného octa
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- petrželová nať
- pepř
- sůl
Jak na to:
1. Fazolové lusky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, překrájíme na menší kousky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do měkka.
2. Uvařené lusky scedíme a propláchneme ledovou vodou, aby zanechali svěží zelenou barvu.
3. V menší misce si připravíme zálivku.
4. Smícháme několik lžic vody s vinným octem, olivovým olejem, solí, pepřem, sušenou cibulí a sušeným česnekem a následně zalijeme připravené fazolové lusky.
5. Pomocí dvou vidliček opatrně celý salát promícháme tak, abychom lusky nepolámali.
6. Nakonec můžeme ozdobit nasekanou petrželovou natí.
7. Podáváme samostatně jako zeleninový salát k proteinovým jídlům od 1. fáze nebo jako příloha k normálním jídlům od 2. fáze.