Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Salát s hovězím steakem

21. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Mnozí z nás považují steak za něco hříšného a do diety naprosto nevhodného. Pravdou ale je, že libové hovězí maso obsahuje více bílkovin a méně tuku než třeba takové kuřecí stehno. Kromě toho, že je chuťově vynikající, je také zdrojem zinku, železa a vitamínu B12. Doplníte-li ho chutným salátem, je na světě zdravá keto večeře, na kterou se vám budou sbíhat sliny. Recept je vhodný od druhé fáze diety jako „normální“ jídlo.

Co potřebujete (1 porce):
Steak:
  • 100 g libového hovězího masa
  • 2 lžičky limetkové šťávy
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • sůl
  • pepř
Salát:
  • hrst rukoly
  • okurka
  • 2 plátky cibule
  • 5 ředkviček
  • 1/4 avokáda

Jak na to:

1. Smíchejte limetkovou šťávu, olej, česnek sůl a pepř a promíchejte. Steak osušte papírovou utěrkou a poté důkladně namočte marinádě.

2. Maso nechte naložené alespoň 4 hodiny v lednici a pak hodinu před tepelnou úpravou v pokojové teplotě. Mezitím si připravte salát. Smíchejte rukolu, na plátky nakrájenou okurku, plátky cibule a ředkviček a na kousky nakrájené avokádo.

3. Vyjměte maso z marinády, ale nevylévejte ji. Opékejte steak asi 5 minut z každé strany, aby zůstal uvnitř růžový. Poté vyjměte z pánve a nakrájejte na tenké plátky.

4. V míse ho promíchejte se salátem a zakapejte zbylou marinádou.