Fusilli s mangoldem a listovým špenátem
21. 10. 2021
Recept vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Mangold příznivě působí proti kornatění cév a obsahuje velké množství kyseliny šťavelové. Jeho úprava je podobná více používanému špenátu. Zpestřete si svůj dietní program již od 1. fáze…
Co potřebujete (1 porci):
- 1 balení Prodietix fusill
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sušeného česneku
- 2 lžíce sušené cibule
- 150 g mangoldu
- 150 g listového špenátu
- Sůl, pepř
- od 3. fáze 100 g 20% t.v.s. tvrdého sýra
Jak na to:
1. Prodietix fusilli uvaříme podle návodu na zadní etiketě. Propereme mangold a listy španátu a necháme v cedníku okapat.
2. Na rozpálenou pánev s 2 lžícemi olivového oleje dáme mangold i špenát, ochutíme česnekem, cibulí a na mírném ohni restujeme zhruba 5 minut.
3. Těstovini scedíme a vmícháme orestovanou zeleninu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Náš TIP: Ve 3. fázi diety lze posypat nastrouhaným sýrem.