Zelený salát s chřestem a vejcem
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Salát připravený z více druhů listových salátů a chřestu se podává jako "normální" jídlo. Saláty a chřest se k chuti vajec náramně hodí. Je ideální ke zpracování zbytků, které máte v lednici. Nemusíte se držet přesně ingrediencí, zkuste experimentovat.
Co potřebujete (1 porce):
- 2 bílky pro 1. fázi / 2 vejce pro 2. a 3. fázi
- 100 g zeleného chřestu
- stévie
- hrst rukoly
- hrst špenátu
- hrst polníčku
- 30 g pórku
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl a pepř
Jak na to:
1. Vejce můžete připravit buď zastřená nebo natvrdo.
2. Zastřená se připraví následovně - do rendlíku dejte vařit vodu a přidejte lžíci octa. Vejce vyklepněte do misky nebo naběračky, v rendlíku vytvořte lžící vír a až se trochu ustálí, vlijte vejce doprostřed víru. Vařte 3 minuty. Poté stejným způsobem připravte druhé vejce.
3. Pokud budete salát připravovat jen s bílky, nalijte je do vroucí vody s trochou octa a necháme mírným varem vařit 3 minuty.
4. U omytého chřestu seřízneme spodek stonků a spodní třetiny stonků oloupeme.
5. Chřest necháme povařit ve vodě se lžičkou soli a trochou stévie asi tři minuty. Neměl by být uvařený doměkka, pouze na skus.
6. Rukolu, špenát, polníček opláchneme a necháme okapat. Zelené listy zbavíme tužších stonků.
7. Pórek očistíme a nařežeme na silnější kolečka nebo na špalíčky.
8. Na talíř rozložíme listy salátů, pórek, chřest a vejce a pokapeme čerstvou citronovou šťávou a olivovým olejem.