Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Zelený salát s chřestem a vejcem

27. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Salát připravený z více druhů listových salátů a chřestu se podává jako "normální" jídlo. Saláty a chřest se k chuti vajec náramně hodí. Je ideální ke zpracování zbytků, které máte v lednici. Nemusíte se držet přesně ingrediencí, zkuste experimentovat.

Co potřebujete (1 porce):
  • 2 bílky pro 1. fázi / 2 vejce pro 2. a 3. fázi
  • 100 g zeleného chřestu
  • stévie
  • hrst rukoly
  • hrst špenátu
  • hrst polníčku
  • 30 g pórku
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Jak na to:

1. Vejce můžete připravit buď zastřená nebo natvrdo.

2. Zastřená se připraví následovně - do rendlíku dejte vařit vodu a přidejte lžíci octa. Vejce vyklepněte do misky nebo naběračky, v rendlíku vytvořte lžící vír a až se trochu ustálí, vlijte vejce doprostřed víru. Vařte 3 minuty. Poté stejným způsobem připravte druhé vejce.

3. Pokud budete salát připravovat jen s bílky, nalijte je do vroucí vody s trochou octa a necháme mírným varem vařit 3 minuty.

4. U omytého chřestu seřízneme spodek stonků a spodní třetiny stonků oloupeme.

5. Chřest necháme povařit ve vodě se lžičkou soli a trochou stévie asi tři minuty. Neměl by být uvařený doměkka, pouze na skus.

6. Rukolu, špenát, polníček opláchneme a necháme okapat. Zelené listy zbavíme tužších stonků.

7. Pórek očistíme a nařežeme na silnější kolečka nebo na špalíčky.

8. Na talíř rozložíme listy salátů, pórek, chřest a vejce a pokapeme čerstvou citronovou šťávou a olivovým olejem.