Vývar s celestýnskými nudlemi z Prodietix bylinkové omelety
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Užijte si teplý, nutričně vyvážený kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi z Prodietix bylinkové omelety. Je to ideální volba pro chladné podzimní večery, kdy potřebujete něco na zahřátí a doplnění energie.
Co potřebujete:
- 1 balení Prodietix omeletu
- 1 slepičí vejce
- kostní vývar
- 50g květáku
- 50g celeru
- 50g brokolice
- snítko čerstvé petržele
- 1 lžíce řepkového oleje
- pepř
- sůl
Jak na to:
1. Do hrnce nalijeme optimální množství osolené vody vzhledem k tomu, kolik máme kostí. Vaříme dle svého uvážení, ale nejlépe alespoň 2 hodiny na středním plamenu.
2. Po uvaření vývar slejeme přes cedník a přidáme do scezeného vývaru očištěnou a nadrobno nakrájenou zeleninu, kterou ještě krátce povaříme.
3. V mezičase si připravíme omeletu.
4. Rozehřejeme plotýnku na střední oheň a na pánev nalijeme olej.
5. Omeletu připravíme dle návodu s tím, že do šejkru přidáme i jedno celé vejce a řádně promícháme.
6. Směs vylejeme na pánev a po chvilce otočíme.
7. Hotovou omeletu položíme na prkénko a nakrájíme na širší nudle.
8. Vývar nalijeme do hlubokého talíře a poté vložíme nudle, které následně zasypeme čerstvou petrželkou.
9. Dochutíme pepřem a podáváme teplé.
Hotový vývar rozdělte po cca 3 dcl. To vystačí na jednu porci. Pokud vám zbyde čistý vývar, neváhejte ho využít pro přípravu kterékoliv Prodietix polévky. Tímto způsobem můžete získat ještě více z vašeho kuřecího vývaru. Dobrou chuť