Valašská kyselica
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Dříve to bylo prosté jídlo Valachů. Dnes je z ní národní gastronomický poklad. V pravé valašské kyselici by neměly chybět brambory. Ty však obsahují škroby a sacharidy, které se nám nehodí do 1. fáze diety, proto je v našem receptu vynecháme. Polévka to je vydatná a plná vitamínů. Zahřeje, dodá tolik potřebný vitamín C a hlavně zasytí. Dejte si ji k obědu, k večeři nebo i k snídani.
Co potřebujete:
- 1 porce pórkovo-bramborové polévky Prodietix
- 50 g kysaného zelí (bez přidaného cukru – zkontrolujte na etiketě)
- 50 g čerstvých hub, hlívy ústřičné nebo žampionů
- 1 lžíce kvalitního oleje
- 5 lžic vody
- kmín
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Na rozehřátou pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár kapek oleje a 5 lžic vody.
2. Přidejte pokrájené houby a restujte, dokud houby nezměknou. Pokud se všechna voda odpaří, přidejte další, aby se směs nepřipalovala.
3. Po změknutí hub vložte do pánve kysané zelí a společně s houbovou směsí nechte prohřát.
4. Dochuťte kmínem, solí a pepřem.
5. Smíchejte s Prodietix polévkou, připravenou podle návodu na etiketě.
6. Ozdobte dle chuti.