Ředkvičková pomazánka
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Pomazánka, která svou svěží a lehkou chutí připomíná jaro. Stačí jen pár ingrediencí a obyčejná svačina se stane potěšením a osvěžením. Nejlépe pomazánka chutná s proteinovým slaným pečivem Prodietix. Ozdobte si jídlo čerstvými bylinkami, jezte i očima.
Co potřebujete:
- 1 svazek ředkviček
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 hrst čerstvého kopru
- citronová šťáva (podle chuti)
- sůl a pepř
Jak na to:
1. Ředkvičky nahrubo nastrouhejte, osolte a nechte 5 minut odležet v misce.
2. Mezitím najemno nasekejte kopr.
3. Slejte z ředkviček všechnu vodu, přimíchejte nízkotučný tvaroh a nasekaný kopr.
4. Promíchejte, osolte, opepřete, ochuťte citronovou šťávou dle vlastní chuti.
5. Nechte v lednici odpočinout alespoň 20 minut, ideálně do 2. dne. Chuť i vůně kopru se rozleží a pomazánka bude intenzivnější.
6. Natírejte v tenké vrstvě na jakékoliv pečivo Prodietix, napříkad na cereální chléb.