Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Hříbková omeleta

24. 8. 2022

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Lahodná omeleta plná pokladů pozdního léta. Ideální k večernímu posezení a třeba i pohoštění nečekaných hostů. Je totiž tak chutná, že se po ní bude oblizovat opravdu každý. 

Co potřebujete (1 porce):
  • 1 porce Prodietix omeleta
  • 100 g hříbků nakrájených na kostičky
  • ¼ cibule nakrájená najemno
  • 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
  • lžíce olivového oleje
  • bylinky dle chuti (např. pažitka, libeček ...)
  • sůl, pepř a špetka kmínu

Jak na to:

1. Nejprve připravíme omeletu, aby vychladla před rolováním. Lépe se nám s ní tak bude pracovat.

2. Směs připravte dle návodu na etiketě a poté vlijte na rozehřátou pánev s nepřilnavým dnem.

3. Opékejte z jedné strany po dobu cca 2 - 3 minut (dokud směs neztuhne). Pokud chcete mít omeletu nadýchanější, přiklopte ji při přípravě poklicí. 

4. Cibuli a houby pokrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje z obou stran.

5. Po orestování je osolíme, opepříme a přidáme špetku kmínu. 

6. Připravenou omeletu potřeme z neopečené strany lžičkou hořčice, na ní rozložíme houbovou směs.

7. Můžeme přidat oblíbené čerstvé bylinky, k této kombinaci doporučujeme například libeček nebo pažitku.

Související produkty