Hříbková omeleta
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Lahodná omeleta plná pokladů pozdního léta. Ideální k večernímu posezení a třeba i pohoštění nečekaných hostů. Je totiž tak chutná, že se po ní bude oblizovat opravdu každý.
Co potřebujete (1 porce):
- 1 porce Prodietix omeleta
- 100 g hříbků nakrájených na kostičky
- ¼ cibule nakrájená najemno
- 1 lžička dijonské hořčice (neslazené)
- lžíce olivového oleje
- bylinky dle chuti (např. pažitka, libeček ...)
- sůl, pepř a špetka kmínu
Jak na to:
1. Nejprve připravíme omeletu, aby vychladla před rolováním. Lépe se nám s ní tak bude pracovat.
2. Směs připravte dle návodu na etiketě a poté vlijte na rozehřátou pánev s nepřilnavým dnem.
3. Opékejte z jedné strany po dobu cca 2 - 3 minut (dokud směs neztuhne). Pokud chcete mít omeletu nadýchanější, přiklopte ji při přípravě poklicí.
4. Cibuli a houby pokrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje z obou stran.
5. Po orestování je osolíme, opepříme a přidáme špetku kmínu.
6. Připravenou omeletu potřeme z neopečené strany lžičkou hořčice, na ní rozložíme houbovou směs.
7. Můžeme přidat oblíbené čerstvé bylinky, k této kombinaci doporučujeme například libeček nebo pažitku.