Celerové pyré s párky Prodietix
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Taky jste jako děti vyndávali ty protivné bílé kostičky s ještě protivnější chutí z polévky? Ochutnejte celer jinak. Chybí vám brambory? Udělejte si celerové pyré. Je to jednoduché, rychlé a jednoduše dobré.
Co potřebujete:
- ½ bulvy celeru
- 100 ml sójové light smetany (neslazené)
- 1 až 2 lžíce oleje
- mořská sůl
Jak na to:
1. Celer očistěte od kořenů a vnější slupky. Nakrájejte ho na plátky tenké přibližně 4 mm nebo tenčí.
1. Vložte ho do hrnce s minimem lehce osolené vody, tak abyste jej mohli přiklopený poklicí pomalu dusit.
2. Snažte se dusit celer mírně a jen ten nejnutnější čas, pak si zachová plnou chuť a mnoho nutrientů.
3. Uvařený celer sceďte, ale vývar z něj si nechte stranou.
4. Změklý celer dejte do mixeru a přidejte olej, smetanu a rozmixujte na jemné pyré.
5. Podle potřeby přidejte trochu celerového vývaru a dosolte.
6. Podávejte s párky Prodietix, které upravte podle chuti.