Brokolicové karbanátky
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Karbanátky patří k oblíbeným klasikám naší české kuchyně. Díky odlehčenému receptu Prodietix si na nich můžete pochutnat ve všech fázích proteinové diety. Sestavili jsme pro vás jednoduchý recept, který skvěle doplní keto dietu a pochutná si na něm celá rodina. Brokolicové karbanátky jsou chutným obědem a večeří, i pokud proteinovou dietu nedržíte. Prodietix receptura je navíc vhodná také pro vegetariány.
V hlavní roli brokolice
Věděli jste, že brokolice obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a vlákniny? Nejen proto se stala oblíbenou součástí české kuchyně. Při její konzumaci si dopřáváme vitamín C, vitamín D, vitamín E a vitamíny skupiny B, karoten, riboflavin, kyselinu listovou, železo, draslík, selek, vápník a hořčík. Ne všem však brokolice v syrovém či vařeném stavu „šmakuje“, proto jsme pro vás připravili celou řadu receptů, jak si brokolici připravit chutně.
Co potřebujete (2 porce):
- 300 g brokolice
- 4 bílky
- 2 lžíce za studena lisovaného slunečnicového nebo olivového oleje
- 2 lžíce sušené cibule
- pažitka
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Brokolici rozdělíme na růžičky, odstraníme nečistoty a opláchneme.
2. Následně brokolicové růžičky 2 – 3 minuty povaříme v osolené vodě. Slijeme a necháme řádně okapat.
3. Po okapání růžičky vložíme do kuchyňského sekáčku a rozsekáme.
4. Posekanou brokolici vložíme do plátýnka a vymačkáme z ní přebytečnou vodu.
5. Z bílků ušleháme sníh a lehce spojíme s připravenou brokolicí.
6. Přidáme cibuli, pažitku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku a znovu lehce promícháme.
7. Na plech si připravíme pečící papír, který potřeme olejem. Na něj tvoříme placky ze směsi.
8. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 15 minut.
9. Poté placky otočíme a dopečeme dozlatova.