Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Bazalkové pesto

26. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Tato bylina se používá především ve středomořské kuchyni, v poslední době se však těší velké oblibě i u nás. Bazalka je vhodná především na harmonizaci trávení a proti nadýmání.

Co potřebujete:
  • hrst bazalkových lístků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • pár kapek citronové šťávy
  • sůl

Jak na to:

Hmoždíř:

1. Nejvhodnější je pesto připravovat v hmoždíři, i když to zabere více času.

2. Jako první vložíme do hmoždíře lístky bazalky a větší špetku soli (lépe použít hrubozrnou). Společně třeme po stěnách hmoždíře, až se vytvoří hladká pasta.

3. Poté postupně za stálého tření přiléváme olej.

4. Jako poslední přidejte česnek a opět rozmělněte.

5. Pokud nebudete pesto konzumovat hned je dobré jej zakápnout pár kapkami citronové šťávy.

Mixér:

1. Pro přípravu pesta můžete použít i mixér.

2. V tomto případě vložte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Jen dejte pozor, aby jste nemixovali moc dlouho, směs by se přehřála a mohla by změnit chuť.

Náš TIP: Připravené pesto se hodí místo omáčky k různým druhům steaků nebo i k našim cuketovým nudllím.

Jak Bazalkové pesto jíst?

V množství 2 lžic denně.