Bazalkové pesto
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Tato bylina se používá především ve středomořské kuchyni, v poslední době se však těší velké oblibě i u nás. Bazalka je vhodná především na harmonizaci trávení a proti nadýmání.
Co potřebujete:
- hrst bazalkových lístků
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
Jak na to:
Hmoždíř:
1. Nejvhodnější je pesto připravovat v hmoždíři, i když to zabere více času.
2. Jako první vložíme do hmoždíře lístky bazalky a větší špetku soli (lépe použít hrubozrnou). Společně třeme po stěnách hmoždíře, až se vytvoří hladká pasta.
3. Poté postupně za stálého tření přiléváme olej.
4. Jako poslední přidejte česnek a opět rozmělněte.
5. Pokud nebudete pesto konzumovat hned je dobré jej zakápnout pár kapkami citronové šťávy.
Mixér:
1. Pro přípravu pesta můžete použít i mixér.
2. V tomto případě vložte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte. Jen dejte pozor, aby jste nemixovali moc dlouho, směs by se přehřála a mohla by změnit chuť.
Náš TIP: Připravené pesto se hodí místo omáčky k různým druhům steaků nebo i k našim cuketovým nudllím.
Jak Bazalkové pesto jíst?
V množství 2 lžic denně.