Velikonoční nádivka
31. 3. 2024
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Dopřejte si velikonoční nádivku i když jste v dietě. Připravili jsme si pro vás jednoduchý recept, který si vychutnáte bez výčitek.
Co potřebujete:
- 1 semínkovou žemli Prodietix
- 50 g vysokoprocentní šunky
- 1 vejce
- 1/2 menší cibule
- 50 ml rostlinného mléka s 0 g sacharidů (například neslazené mandlové)
- špetku muškátového oříšku
- sůl, pepř
- čerstvé kopřivy dle chuti
- malou zapékací misku
Jak na to:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
2. Do vyšší misky si nakrájíme na malé kostky semínkovou žemli, kterou zalijeme rostlinným mlékem.
3. Oddělíme žloutek od bílku a bílek vyšleháme do pevného sněhu.
4. K semínkové žemli přidáme pokrájenou šunku, cibuli, koření a nasekané čerstvé kopřivy.
5. Vše osolíme a řádně promícháme.
6. Nakonec vmícháme pomalu vyšlehaný sníh a naneseme rovnoměrně do zapékací mísy.
7. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň 25 minut dozlatova.
Jak velikonočního nádivku jíst?
Recept je vhodný od druhé fáze. Jídlo si rozdělte na dvě porce.