Shirataki nudle se zeleninou a krůtím masem
3. 11. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Kombinací shirataki nudlí s kuřecím masem a zeleninou vytvoříte dietní, zdravé a velmi chutné jedlo.
Co potřebujete (1 porce):
- 150 g krutího masa bez kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 červená paprika
- ¼ hlávky čínského zelí
- ½ pórku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 balení Shirataki nudlí
- sůl a pepř
Jak na to:
1. Krůtí maso nakrájíme na nudličky a okořeníme.
2. Zeleninu očistíme a nakrájíme – papriku a čínské zelí na proužky, pórek na tenčí kolečka.
3. Nudle vybalíme a propláchneme teplou vodou.
4. Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme orestovat maso, po cca 2-3 minutách otočíme, přidáme papriku, pórek, čínské zelí, sušenou cibuli, sušený česnek, sojovou omáčku, promícháme a společně restujeme cca 5 minut.
5. Nakonec přidáme nudle shirataki, promícháme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a restujeme 1-2 minuty. Ihned podáváme.