Restovaná drůbeží játra
27. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Drůbeží játra jsou vyhledávanou pochoutkou. Do jídelníčku bychom je měli zařazovat i kvůli jejich vysokému obsahu vitamínů skupiny B a minerálů - především železa, zinku, mědi a chromu.
Co potřebujete (1 porce):
- 100 g očištěných kuřecích nebo krutích jater
- lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje nebo olivového
- majoránka
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a přidáme očištěná játra. Restujeme krátce ze všech stran, dokud játra nezískájí barvu.
2. Po 4 - 6 minutách restování játra opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Majoránku použijeme pokud možno čerstvou, pokud máme pouze sušenou, rozemneme ji před přidáním v dlani.
3. Játra můžeme na závěr podlít trochou vody a nechat 2 minuty podusit - získáme tak šťávu.
4. Jako přílohu můžete podávat ve 2. fázi například cuketové nudle nebo od 3. fáze 2 lžíce rýže.