Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Restovaná drůbeží játra

27. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Drůbeží játra jsou vyhledávanou pochoutkou. Do jídelníčku bychom je měli zařazovat i kvůli jejich vysokému obsahu vitamínů skupiny B a minerálů - především železa, zinku, mědi a chromu.

Co potřebujete (1 porce):
  • 100 g očištěných kuřecích nebo krutích jater
  • lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje nebo olivového
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

1. Na rozpálenou pánev nalijeme lžíci oleje a přidáme očištěná játra. Restujeme krátce ze všech stran, dokud játra nezískájí barvu.

2. Po 4 - 6 minutách restování játra opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Majoránku použijeme pokud možno čerstvou, pokud máme pouze sušenou, rozemneme ji před přidáním v dlani.

3. Játra můžeme na závěr podlít trochou vody a nechat 2 minuty podusit - získáme tak šťávu.

4. Jako přílohu můžete podávat ve 2. fázi například cuketové nudle nebo od 3. fáze 2 lžíce rýže.