Pošírované kuře na bylinkách
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Kuřecí prsa se často restováním vysuší. Proto oceníte tento recept na úpravu pošírováním - tím si zachovají svou šťavnatost a křehkost.
Co potřebujete (1 porce):
- 150 g kuřecích prsou
- ½ hrsti hladkolisté petrželky
- ½ citronu
- 10 kuliček černého pepře
- lžíčka za studena lisovaného olivového oleje
- sůl
- pepř
- kopr nebo pažitka
Jak na to:
Pošírování je kuchyňská úprava při níž se maso nebo i zelenina připravují ve vodě pod bodem varu. Díky tomu, si maso zachová svou sťavnatost.
1. Do rendlíku nalijte takové množství vody, aby maso, až jej do ní vložíte, bylo celé pod hladinou. Nepoužívejte vody ale o moc víc.
2. Do vody vložte petrželku, kuličky černého pepře a omytý citrón nakrájený na plátky.
3. Vodu přiveďte k varu a přibližně 5 minut povařte.
4. Poté oheň ztlumte a poté co přestane vařit, vložte maso.
5. Maso "vařte" 10 minut, ale pozor, voda nesmí probublávat.
6. Po 10 minutách vaření, sejměte rendlík z ohně a dejte ještě na 15 minut odstát.
7. Před servírováním maso nakrájíme na nudličky.
Náš TIP: Můžete podávat například s cuketovými nudlemi zasypanými koprem nebo pažitkou s pár kapkami olivového oleje a citrónové šťávy.
Masa si můžete připravit rovnou více, skvěle se hodí i do studené kuchyně.