Podzimní dýňová polévka
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Co by to bylo za podzim bez dýňové polévky. Sytě oranžové, voňavé a sytící. Víte, že dýně Hokkaidó je ale zároveň superportravinou? Obsahuje provitamin A, vitamin E, C a velké množství draslíku. Pomáhá při poruchách funkce žaludku, onemocnění slinivky a sleziny, je tedy vynikající i pro diabetiky. Podle nejnovějších vědeckých výzkumů obsahuje dužina této dýně zvláštní látky s preventivně protinádorovým účinkem. Podle provedených studií postačí dlouhodobá denní konzumace 100 g dýňové dužiny k tomu, aby až třikrát poklesla pravděpodobnost vzniku nádorového onemocnění, zejména rakoviny plic a prostaty. A to už stojí za to, abyste si uvařili naši podzimní dýňovou keto polévku.
Co potřebujete (2 porce)
- 1 balení Prodietix křupavých minibagetek
- 1 balení Prodietix zeleninové polévky
- 50 g dýně Hokkaidó
- pepř a sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- bylinky na ozdobu
Jak na to:
1. Směs na zeleninovou polévku vsypeme do 250 ml horké (nikoliv vařící) vody.
2. V misce promícháme metličkou, aby se prášek s vodou spojil.
3. Na lžíci olivového oleje orestujeme na kostky nakrájenou dýni, osolíme.
4. Přidáme do polévky a rozmixujeme.
5. Polévku dozdobíme minibagetkami a čerstvými bylinkami.