Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Masová sekaná

27. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Hledáte ten správný recept pro přípravu sekané? Jak ji připravit tak, aby byla chutná a zároveň splňovala podmínky proteinové diety?

Co potřebujete (4 porce):
  • 200 g hovezího zadního nebo roštěné
  • 250 g krutího masa
  • 1 vejce
  • 100 g pórku
  • 100 g cukety
  • tymián (majoránka)
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce dijonské hořčice (neslazené)
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Jak na to:

1. Maso zbavíme blan a případně i kůže a pomeleme. Pokud jej melete sami doma, můžete hovězí maso pomlet jemněji než maso krůtí.

2. Pórek nakrájíme na drobné kostičky. Cuketu bez slupky a semen nastrouháme na jemném struhadle.

3. Zeleninu a maso dáme do mísy a přidáme ještě vejce, tymián (sušeného cca 1,5 - 2 lžičky) nebo majoránku, sušený česnek, 1 lžici dijonské hořčice, pepř a vydatně osolíme.

4. Všechny ingredience rukama řádně propracujeme a výslednou směs ještě pákrát celou vezmeme do rukou a hodíme do mísy - zbavíme se tak vzduchu ve směsi a sekaná tak bude lépe držet při sobě.

5. Troubu předehřejeme na 180° C.

6. Na pomaštěném plechu vytvarujeme šišku sekané, kterou potřeme rukama jednou lžící dijonské hořčice.

7. Plech vložíme do trouby a pečeme 1 - 1,5 hodiny, dokud sekaná nezezlátne.

8. Pro odvážení jedné porce si celou výslednou sekanou zvážíme a jako jednu porci si ukrojíme 1/4 celkové váhy. I když by Vás dle Vašeho názoru zasitilo menší množství, neubírejte si. Důležité je, aby tělo dostalo v porci tolik bílkovin, kolik má.

9. Jako přílohu k sekané můžete podávat kysané zelí.