Lilková pomazánka
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Lilek je středomořská zelenina, která si v našich kuchyních už dávno našla své místo. Jeho neutrální chuť umožňuje široké využití. Je vhodný na pečení, smažení, grilování. Vyzkoušejte naši lilkovou pomazánku. Výborně chutná s Prodietix vícezrnným chlebem nebo křupavými minibagetkami.
Co potřebujete:
- 1 menší lilek
- 2 stroužky česneku
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 lžíce citronové šťávy
- hrst čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Troubu předehřejte na 180 °C.
1. Lilek propíchejte na několika místech vidličkou. Zabráníte tak tomu, aby v troubě vlivem tepla vybouchnul.
2. Následně ho spolu se stroužky česneku zabalte do alobalu a pečte v předehřáté troubě 45 - 50 minut.
3. Po vyjmutí z trouby ho nechte vychladnout.
4. Po vychladnutí ho rozpulte, vydlabejte dužinu a spolu s pečeným česnekem zbaveným slupky ho rozmixujte do hladka.
5. Přidejte tvaroh, citronovou šťávu a dochuťte solí a pepřem.
6. Nakonec přimíchejte čerstvou bazalku.