Dýňové pyré
27. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Tuto podzimní zeleninu je možné připravovat na mnoho způsobů. S naším receptem si vytvoříte přílohu k proteinovým, ale i "normálním" jídlům.
Co potřebujete:
- 100 g dýně Hokkaido (zbavené semínek)
- 70 g cukety
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- olivový olej
Jak na to:
1. Dýni pokrájíme na stejně velké dílky a připravíme buď vařením v osolené vodě nebo pečením. Pečením bude mít dýně jemnější chuť.
2. Pokud se rozhodneme pro pečení, vložíme dílky dýně potřené olivovým olejem na plechu do rozpálené trouby na 180° C. Pečeme do měkka.
3. Dýně Hokkaido se nemusí loupat, ostatní jako například máslovou, raději oloupejte.
4. Cuketu oloupeme, zbavíme semen a uvaříme v osolené vodě.
5. Uvařenou či upečenou dýní a cuketu dejte do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte.
6. Přidejte lžičku oleje, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.