Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Dýňové pyré

27. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Tuto podzimní zeleninu je možné připravovat na mnoho způsobů. S naším receptem si vytvoříte přílohu k proteinovým, ale i "normálním" jídlům.

Co potřebujete:
  • 100 g dýně  Hokkaido (zbavené semínek)
  • 70 g cukety
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olivový olej

Jak na to:

1. Dýni pokrájíme na stejně velké dílky a připravíme buď vařením v osolené vodě nebo pečením. Pečením bude mít dýně jemnější chuť.

2. Pokud se rozhodneme pro pečení, vložíme dílky dýně potřené olivovým olejem na plechu do rozpálené trouby na 180° C. Pečeme do měkka.

3. Dýně Hokkaido se nemusí loupat, ostatní jako například máslovou, raději oloupejte.

4. Cuketu oloupeme, zbavíme semen a uvaříme v osolené vodě.

5. Uvařenou či upečenou dýní a cuketu dejte do mixovací nádoby a tyčovým mixérem rozmixujte.

6. Přidejte lžičku oleje, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.