Candát se salátem a hořčičným dresingem
Recept je vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Lehoučký pokrm sestavený ze sladkovodní ryby candátu, salátu a hořčičného dresingu.
Co potřebujete (1 porce):
Ryba:
- 150 g filetu z candáta
- snítka tymiánu
- lžíce za studena lisovaného slunečnicového nebo olivového oleje
- sůl
- pepř
Salát:
- hrst polníčku
- hrst čerstvého špenátu
- 50 g fenyklu
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 5 větších ředkviček
Dresing:
- lžíce dijonské hořčice (neslazené)
- lžíce bílého vinného octa
- lžíce vody
- lžíce olivového oleje
- 1/2 - 1 tabletka stévie
- sůl
- pepř
Jak na to:
1. Nejdříve si připravte salát. Polníček a špenát omyjte, nechte okapat a vložte do misky. Fenykl nakrájejte na jemné nudličky. Řapíkatý celer také nakrájejte na jemno. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na plátky. Vše přidejte do misky k salátům, zamíchejte a dejte do lednice.
2. Dresing připravíme následovně: ve lžíci vody rozpustíme 1/2 tablety stévie, poté přidáme dijonskou hočici, bílý vinný ocet, olivový olej a sůl a pepř. Vše metličkou promícháme do konzistentní směsi.
3. Rybu potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme obraný tymián. Na rozpálenou pánev vložíme kousek pečícího papíru - musí být tak velký, aby se na něj ryba pohodlně vešla. Na papír položíme rybu kůží dolů.
4. Pečeme dokud nebude takřeka hotová. Poté opatrně obrátíme a pár minut necháme opéct ještě z druhé strany. Pánev už můžeme odstavit a nechat rybu dojít.
5. Před servírováním smícháme 2/3 dresingu se salátem. Zbylý dresing si necháme k rybě.