Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pečený květák

25. 10. 2021

Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze

Věděli jste, že jedna porce květáku pokryje vaši denní potřebu vitamínu C? Vyzkoušejte recept na pečený květák a přesvědčte se, že i na zelenině si můžete královsky pochutnat.

Pečený karfiol si můžete dát od první fáze. Poslouží jako příloha k „normálnímu“ jídlu, k proteinovému jídlu nebo samotný jako zdravá zeleninová svačinka mezi jídly.

Co potřebujete (2 porce):
  • 1 celý květák
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku
  • ¼ lžičky sladké papriky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Jak na to:

1. Celý květák krátce povaříme v osolené vodě.

2. V Misce smícháme olej, hořčici, sušený česnek, sladkou papriku a vše osolíme a opepříme.

3. Uvařený květák potřeme směsí a pečeme na 180 °C, dokud nebude mít karfiol zlatavou barvu.