Pečený květák
25. 10. 2021
Recept je vhodný pro: 1. fáze, 2. fáze, 3. fáze
Věděli jste, že jedna porce květáku pokryje vaši denní potřebu vitamínu C? Vyzkoušejte recept na pečený květák a přesvědčte se, že i na zelenině si můžete královsky pochutnat.
Pečený karfiol si můžete dát od první fáze. Poslouží jako příloha k „normálnímu“ jídlu, k proteinovému jídlu nebo samotný jako zdravá zeleninová svačinka mezi jídly.
Co potřebujete (2 porce):
- 1 celý květák
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného česneku
- ¼ lžičky sladké papriky
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Jak na to:
1. Celý květák krátce povaříme v osolené vodě.
2. V Misce smícháme olej, hořčici, sušený česnek, sladkou papriku a vše osolíme a opepříme.
3. Uvařený květák potřeme směsí a pečeme na 180 °C, dokud nebude mít karfiol zlatavou barvu.