Došlo ke ztrátě internetového připojení, zkontrolujte prosím Vaše internetové připojení, obnovte stránku a zkuste provést akci znovu.
Při vyřizování vašeho požadavku došlo k chybě, obnovte prosím stránku a zkuste provést akci znovu.

Pečená treska s teplou zeleninou

26. 10. 2021

Recept vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze

Treska má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Rybí maso navíc obsahuje zdraví prospěšné látky jako sodík, draslík a hořčík. Obohaťte svůj jídelníček o nový recept. 

Co potřebujete (2 porce):
  • 300 g tresky
  • 1 menší lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1 rajče
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl a pepř
  • tymián

Jak na to:

1. Tresku pečlivě očistíme a osušíme.

2. Na připravený plech vystlaný pečícím papírem vyskládáme filety, potřeme kapkou olivového oleje, osolíme, opepříme a přidáme tymián.

3. Rybu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15 - 20 minut.

4. Lilky nakrájíme na silnější kolečka, posolíme a necháme chvilku „vypotit“, pak důkladně odsajeme vypařenou tekutinu.

5. Cukety i rajčata krájíme také na zhruba stejně silná kolečka.

6. Na vyhřáté pánvi vytřené olivovým olejem opékáme lilek, pak cuketu a nakonec rajčata.

7. Takto připravené suroviny rozdělíme do dvou porcí.