Pečená treska s teplou zeleninou
Recept vhodný pro: 2. fáze, 3. fáze
Treska má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah tuku. Rybí maso navíc obsahuje zdraví prospěšné látky jako sodík, draslík a hořčík. Obohaťte svůj jídelníček o nový recept.
Co potřebujete (2 porce):
- 300 g tresky
- 1 menší lilek
- 1 menší cuketa
- 1 rajče
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- sůl a pepř
- tymián
Jak na to:
1. Tresku pečlivě očistíme a osušíme.
2. Na připravený plech vystlaný pečícím papírem vyskládáme filety, potřeme kapkou olivového oleje, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
3. Rybu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15 - 20 minut.
4. Lilky nakrájíme na silnější kolečka, posolíme a necháme chvilku „vypotit“, pak důkladně odsajeme vypařenou tekutinu.
5. Cukety i rajčata krájíme také na zhruba stejně silná kolečka.
6. Na vyhřáté pánvi vytřené olivovým olejem opékáme lilek, pak cuketu a nakonec rajčata.
7. Takto připravené suroviny rozdělíme do dvou porcí.